0595 - 40 28 75
info@hunzegat.nl
logo haven hunzegat
Boek ligplaats
De jachthaven

Diesel tanken bij Haven Hunzegat

Aan de kade vind je onze dieseltank. Na aanmelden in de watersportwinkel komen we de boot aftanken. Je kunt vervolgens afrekenen in de watersportwinkel.

Begin 2024 nemen we onze nieuwe dieseltank in gebruik. We leveren normale (traditionele) autodiesel. Deels voorzien van biodiesel zoals wettelijk verplicht.

Aan de diesel is Bardahl BDC toegevoegd waarmee een diesel plus ontstaat. BDC is een additief die helpt de diesel schoon te houden.

De voordelen van dit product:

1 Verwijderen van vocht
2. Schonere verbranding
3. Hoger vermogen
4. Schone verstuivers
5. Verbeterde smering
6. Verlagen stolpunt (diesel antivries)
7. Besparing van brandstofverbruik tot 3%

Omdat er door wettelijke eisen veel minder zwavel in brandstof zit dan voorheen wordt de brandstof schraler en is er minder smering. Vanuit het milieu oogpunt zijn het toevoegen van biodiesel en de afname van zwavel in de diesel mooie ontwikkelingen. Maar in de praktijk leveren biodiesel en vermindering van zwavel grote problemen op, die uiteindelijk kunnen leiden tot bacteriegroei in de brandstoftanks. Dankzij de toevoeging aan onze diesel hoef je geen extra producten aan je tank toe te voegen.
De jachthaven

Hunzegat biedt u meer dan een ligplaats voor uw
boot aan het Lauwersmeer!

Nieuwe uitrusting nodig voor watersport, brandstof nodig voor uw boot? Een nieuwe mast? Hunzegat kan dit allemaal voor u regelen. Zoals hierboven vermeld hebben wij een watersportwinkel, tankstation en mastenmakerij aanwezig op de jachthaven. Hierdoor kunnen wij u een perfecte vaartijd aanbieden.

Het Lauwersmeer is een prachtig stukje natuur wat sinds 2003 officieel verklaard is als een nationaal park. Het park is ongeveer 60 km2 groot.

Ook is het Lauwersmeer een prachtig vogelgebied waar veel watervogels leven, zoals lepelaars, grutto’s en aalscholvers. Verder komen er buizerds voor en in het najaar wilde zwanen en brandganzen. Het gebied is een toplocatie voor vogelaars, omdat er vele bijzondere vogelsoorten gezien kunnen worden. Een belangrijk kijkpunt is het Jaap Deensgat met een uitkijkbult en vogelkijk hut.
Met uw perfecte ligplaats bij Hunzegat aan het Lauwersmeer kunt u optimaal profiteren van de mogelijkheden van watersporten. Veel beoefende sporten op het Lauwersmeer zijn wind en kitesurfen.

Heeft u interesse in een (vaste) ligplaats bij Hunzegat in Zoutkamp? Neem contact met ons.

Neem contact op